Sök
Fönsterskrapa på gammalt fönster

Fönsterrenovering

Vill du lära dig ta hand om dina gamla fönster på ett resurssmart och miljövänligt sätt? Nu kan du anmäla dig till vårens helgkurs!

Kursinformation

Här får du lära dig fönsterrenovering utifrån traditionella metoder och material. Du har möjlighet att ta med dig ett eget fönster som är i behov av renovering. Under kursen går vi igenom enklare stilhistoria och åldersbedömning av bågen. Vi besiktigar bågens skick, tittar på träkvalitet, går igenom fönstrets konstruktion och funktion. Därefter lär ni er beprövade metoder för att bedöma och åtgärda skador. Vi glasar ur, skrapar, slipar, skär till glas, glasar, stiftar och kittar. Vid behov kommer ni även att få utföra mindre trälagningar. Avslutningsvis impregneras fönsterbågen med linolja. Ni får även med er tips och tekniker för det efterföljande måleriarbetet med bågen(endast teoretiskt).

Kurshandledare är Mats Lindström, erfaren fönsterhantverkare och kurshandledare. Mats är huvudlärare på Dacapos utbildning Fönsterhantverkare-traditionella hantverkstekniker och har drivit Husögat AB sedan 1997.

Senaste nytt

Kalender