Sök
Nyhetsbild

Maria har ordet!

Dacapo Mariestad är mitt uppe i vårens årshjul, även om det har tagit ett tag för vintern att släppa sitt grepp. Yh-kurser och program är i full gång. Antagningsperioden har öppnat för höstens utbildningar och vi går nu in i den mer aktiva fasen med ansökningar till Myndigheten för yrkeshögskolan för nya yh-program.

I år söker vi för Stråtakstäckare och Landskapsvård. Vi kommer också att göra ett omsök på Tandsköterskeutbildningen.

Just nu pågår ett par rekryteringar. Vi söker huvudlärare till Förädlingsodlare, en ny utbildning som startar januari 2024. Dessutom har vår mycket uppskattade huvudlärare, Tom Granath, annonserat att han planerar att gå ner i arbetstid, vi är därför nu också mitt uppe i rekryteringen av en ny koordinator för Kulturmålarutbildningen.

Vi gläds åt att vi kommer att kunna erbjuda en ny helgkurs Trädgårdar under 100 år - kurs i trädgårdshistoria. Den ges i samarbete med Slöjd- och byggnadsvård på Nääs och kommer att ledas av Julie von Hofsten, nyutexaminerad trädgårdsmästare. Kursen vänder sig till alla som vill lära sig mer om hur trädgårdar sett ut under olika tidsperioder, den ger också kunskaper som kan tillämpas på hemmaplan. Dagen varvas med föreläsningar och växtvandring och avslutas med en workshop. Snart kommer den upp på vår hemsida och då är det bara att anmäla sig.

Så! Odlingsbäddarna för nya utbildningar är preparerade och utbildningsfröerna är satta. Nu när våren är här fortsätter vi med det idoga arbetet med att kultivera vår utbildningsträdgård.

Senaste nytt

Kalender