Sök
Lyssna
/
Frida Sewén

Vad hände efter studierna?

Rune StenholmJakobsen studerade 2008-2011 på Landskapsvårdens hantverk, Göteborgs Universitet i Mariestad

Frågestund

1. Vad arbetar du med idag?

Jag har eget företag inom naturvård och landskapsvård. Främst inom lieslåtter och hamling där jag både är entreprenör, konsult, kurshållare och dokumentatör. Företaget heter Naturvärden.

2. Vad har du haft mest nytta av från utbildningen i ditt nuvarande jobb?

När jag sökte utbildningen var det med målet att få flera kontakter inom yrket samt att lära mig praktisk skötsel istället för vanlig torr teori man får serverad på andra universitet. Detta fick jag med mig och drar fortfarande nytta av. Det är även tungt vägande att kunna säga att man ha gått landskapsvård då många inom yrket förstår att det behövs fler utbildade inom detta tvärvetenskapliga område.

3. Vad tyckte du var det bästa med att studera i Mariestad?

Den sociala och mycket omhändertagande miljön med många likasinnade människor. Mycket bra planering av utbildningen med många olika och duktiga kunskapskällor som man besöker i fält.

4. Vad gjorde du för examensarbete?

Jag skrev om kroppens rörelser vid lieslåtter.

5. Har du några tips till nuvarande och blivande studenter?

Leta efter vilka områden du är intresserad av att fördjupa dig i. Dra nytta av de kunskapskällor som dukas fram. Grip möjligheterna för att få vara med på något som du gillar. Bjuder du på dig själv och din ideella arbetskraft kan du också räkna med att det lönar sig i längden med framtida uppdrag och nya kontakter. Kom ihåg att det tar ungefär 10.000 timmar att bli expert på något!

Andra studentRöster