Sök
Lyssna
/
Porträtt: Elisabeth G Wahlgren

Foto: Jesper Anhede

Vad hände efter studierna?

Elisabeth G Wahlgren studerade mellan 2003 och 2006 - Landskapsvård (PU) samt Trädgårdens Hantverk och Design, Göteborgs Universitet i Mariestad

Frågestund

1. Vad arbetar du med idag?

-Direkt efter utbildningen startade jag mitt företag GreveGarden, där jag i kombination med min sjuksköterskeroll arbetar med design, anläggning, skötsel, rådgivning, föreläsningar, Grön hälsa och rehabilitering. Alla uppdrag bygger på relationen människor och den yttre miljön.

2. Vad har du haft mest nytta av från utbildningen i ditt nuvarande jobb?

- Det bästa har varit kombinationen med grunderna i hantverket som estet och den praktiska trädgårdsmästarkunskapen. En kunskap som hela tiden utvecklas

3. Vad tyckte du var det bästa med att studera i Mariestad?

- För mig innebar det att jag kunde få en hel högskoleutbildning utan att behöva flytta. Istället pendlade jag 12 mil varje dag och kunde vara nära mina 4 små barn.

4. Vad gjorde du för examensarbete?

-Mitt examensarbete var ”En terapeutisk trädgård för palliativ vård.” Arbetet gjordes vid min gamla arbetsplats Hospice Gabriel i Lidköping. Den blev även anlagd fullt ut. Trädgården är mycket uppskattad och används i det syfte den var tänkt för. Den har även varit till inspiration för delar av sjukhuset.

5. Har du några tips till nuvarande och blivande studenter?

Våga ta steg i livet och förlora fotfästet ett tag. Du ångrar sällan det Du har gjort, men det Du inte gjorde!

Andra studentRöster