Sök
Lyssna
/

Helgkurser och föreläsningar

Välkommen att ta del av den unika kompetens som är sprungen ur hantverksutbildningarna på Trädgårdens skola i Mariestad. Här arrangerar vi kvälls- och helgkurser med koppling till trädgård, byggnadsvård och slöjd.

Med anledning av coronaviruset

Samtliga helgkurser finns under Intresseanmälan. Vi har i dagsläget inga planerade kursstarter.

Samtliga föreläsningar för 2020 är inställda för att minska risken för smittspridning.

Kursutbud hösten 2020

Kurserna följer årstidens stilla gång. Missade du någon av vårens odlingskurser kan du alltid göra en intresseanmälan till 2021. Vi har även andra kurser som inte sker lika kontinuerligt men som går att göra en intresseanmälan till. Så fort det finns möjlighet så startar kursen.

Kursmiljön

Intill Dacapo Mariestad, på andra sidan ån Tidan, finner du universitetsparken med planteringar i en prunkande mångfald av modernitet som möter tradition. Här samsas besökare, kommuninvånare och studenter för utbildning, forskning och rekreation. Området rymmer trädgårdsmästeri och murhus för Göteborgs universitets trädgårds- och hantverksprogram samt en fönsterrenoveringsutbildning i Dacapos regi.

Våra lokaler

Kurserna hålls i Trädgårdsmästeriet, murhuset, snickeriet eller måleriet. Under respektive kurs ser du angiven adress.

Boende

Är du boende på annan ort och söker övernattning hänvisar vi till Turistbyråns broschyr Sova, där samtliga boenden i Mariestads kommun står listade.

Betalning

Vid anmälan väljer du betalningsmetod; swish eller faktura. Efter genomförd kurs får du en faktura på kursavgiften per post eller betalningsinstruktioner för swish via mail.

Dacapo Mariestad är ansvarig för kurserna.

Bilder från verksamheten

Följ oss på Facebook och Instagram för att se bilder från verksamheten. Du kan även söka på #dacapokortkurser på Instagram.

Karta över kursområde