Sök
Lyssna
/

Långsamma blommor

Vad är Slow Flowers? Vilka blomster är bra till snitt och hur kan du jobba med säsongerna i buketter och arrangemang? Det finns en skönhet och en relevans i att få vänta. Var blomma har sin tid. Varje dag är inte en dahliadag.

Framflyttat med anledning av coronaviruset

För att minska risken för smittspridning har vi valt att flytta fram vårens föreläsningar. Vi återkommer med nytt datum så snart vi kan. Du kan fortfarande anmäla dig till föreläsningen.

Om föreläsningen

Emily Bratt (En annan slags trädgård) är en stor röst inom slowflower-rörelsen i Sverige och medgrundare till blomsteruppropet. För en kväll lämnar hon trädgården utanför Tjörn för att komma hit och berätta om hennes erfarenhet av att odla och arrangera snittblommor. Hon ger oss en samtidsanalys av dagens strömningar och dess avspeglingar i trädgårdsbranchen. Efter ”ljust och fräscht” kommer något annat, en annan slags trädgård! En filosofi av mångfald, vildvuxenhet på naturens villkor.

Förändringens vindar blåser friska i trädgårdssverige. Aldrig förr har grönt varit så skönt och förekommit i så många magasin, bilagor, morgontv-soffor och sociala medier. Trädgård har till och med gått om köket som den allra viktigaste funktionen när vi ska välja bostad!

Intresset för ekologiska, närproducerade grönsaker i säsong har länge varit aktuellt. Detta har bidragit till att odling av köksträdgårdsväxter är den gren inom trädgård som dominerat. Att leva efter säsongen har fått fäste i folks medvetanden. Maten var först - nu står snittblommorna på tur.

Tid och plats: Återkommer.

Pris: 65 kr inklusive moms.

Anmälan
Du kan anmäla dig här på sidan eller i receptionen på Trädgårdens skola. Om du anmäler dig här på sidan får du ett nummer att swisha till. Väljer du att anmäla dig på Trädgårdens skola kan du betala kontakt eller med swish. När betalningen är genomförd har du en garanterad plats. Du kan även köpa biljetter i dörren från klockan 17.40, då är det först till kvarn som gäller.

Anmälan


400
Dacapo Mariestad får skicka nyhetsbrev till mig * (obligatorisk)
Dacapo Mariestad får skicka nyhetsbrev till mig


Vi är nyfikna på hur du hittade Dacapo Mariestads föreläsning.
Vi är nyfikna på hur du hittade Dacapo Mariestads föreläsning.