Sök
Lyssna
/

Väck trädgården ur sin törnrosasömn

Har du fått ta över en äldre trädgård, eller vill du bara ta nya tag i ditt gröna rum? Genom diverse populära tv-program får vi lära oss om byggnadsvård. Idag börjar det spira en ny medvetenhet även kring vårt gröna kulturarv som är användbart även för den privata trädgården.

Framflyttat med anledning av coronaviruset

För att minska risken för smittspridning har vi valt att flytta fram vårens föreläsningar. Vi återkommer med nytt datum så snart vi kan. Du kan fortfarande anmäla dig till föreläsningen.

Om föreläsningen

Oavsett om du är nybliven trädgårdsägare eller inte, så kommer du efter denna kväll att ha fått en ny blick på din trädgård. Trädgårdsantikvarie Ulrika Rydh arbetar med trädgårdshistorisk rådgivning vid varsamma omgestaltningar och nyanläggningar med hänsyn till det befintliga. Filosofin är att byggnad och trädgård utgör en helhet som stärker varandras karaktär.

Ulrika säger:
”Det är inte alltid så lätt att veta vad man ska börja med eller hur man ska gå till väga när man ska ta sig an en äldre trädgård. Jag kommer att visa och berätta om hur man väcker en trädgård ur sin törnrosasömn med varsamhet och respekt för det gamla. Hur man hittar äldre sorters växter och hur man hittar spår och rester av det som en gång fanns.”

Vi går igenom trädgårdens stilhistoria och beståndsdelar, tidstypiska växtmaterial och växter som ofta överlever då trädgården lämnats därhän. Ulrika tar med sig egna exempel från olika uppdrag i äldre trädgårdar. Du får även handfasta tips på hur du kan söka mer kunskap om din trädgård.

Tid och plats: Återkommer.

Pris: 65 kr inkl moms.

Anmälan
Du kan anmäla dig här på sidan eller i receptionen på Trädgårdens skola. Om du anmäler dig här på sidan får du ett nummer att swisha till. Väljer du att anmäla dig på Trädgårdens skola kan du betala kontakt eller med swish. När betalningen är genomförd har du en garanterad plats. Du kan även köpa biljetter i dörren från klockan 17.40, då är det först till kvarn som gäller.

Anmälan


400
Dacapo Mariestad får skicka nyhetsbrev till mig * (obligatorisk)
Dacapo Mariestad får skicka nyhetsbrev till mig


Vi är nyfikna på hur du hittade Dacapo Mariestads föreläsning.
Vi är nyfikna på hur du hittade Dacapo Mariestads föreläsning.