Sök

Om oss

Dacapo Mariestad är en högskoleplattform där du får möjlighet att läsa en högre utbildning. Vi erbjuder en mötesplats för dig och dina studiekamrater.

Universitets- och högskoleutbildningar

Högskoleplattformen Dacapo Mariestad är en del av Mariestads kommun med ett nätverk av universitets- och högskoleutbildningar. Här får du tillgång till studieutrymmen, trådlöst nätverk till din dator, videokonferensutrustning (telebild). Hjälp med kopiering, café med fika och enklare maträtter samt möjlighet att värma egen mat, liksom lån av dator med utskriftsmöjlighet.

Varför studera vid Dacapo Mariestad

Dacapo Mariestad ger dig möjlighet att studera högkvalitativa utbildningar i en unik studiemiljö på Trädgårdens skola i Mariestads kommun. Här hittar du utbildningar och kurser på både högskole- och universitetsnivå. Det finns även möjlighet att studera utbildningar på distans. På skolan har du tillgång till studieutrymmen, trådlöst nätverk till din dator och videkonferensutrustning. Vi vill på alla sätt få din studietid att bli så bra som möjligt.

​En plats för alla

Läser du en distanskurs/program via internet är du välkommen att använda våra lokaler och utrustning enligt ovan för stöd och hjälp. Förekommer uppkoppling mot videokonferens(telebild) försöker vi ordna detta. Behöver du skriva en tentamen kan vi även hjälpa till med detta.

Mariestad är en vacker sjöstad vid Vänerns strand. Ån Tidan mynnar ut i Vänern mitt i centrala staden och i den norra delen av kommunen börjar Göta kanal sin färd genom landet.

Mariestads kommun

Residensstad

Mariestad grundades redan 1583 av Gustav Vasas son Hertig Karl, som så småningom blev kung Karl IX. Den nygrundade staden Mariestad fick sitt namn efter Hertig Karls älskade fru Maria av Pfalz. Vattnet har satt sin prägel på Mariestad och det var det unika läget som avgjorde var Hertig Karl grundade staden. Han såg möjligheterna till god kommunikation vattenvägen samtidigt som den bördiga jorden i trakterna gav bra förutsättningar för ett gott liv. Redan på 1600-talet blev Mariestad residensstad och landshövdingen hade sitt säte i det vackra residenset på ön Marieholm. Mariestad var residensstad ända fram till 1997 då landshövdingen flyttade till Göteborg och Skaraborg blev en del av Västra Götalands län.

Mariestad på 2000-talet

Mariestad i dag är en spännande stad med framtidssatsningar så som projekt Sjöstaden och utvecklingen av Göteborgs universitet. Det sjönära livet i Mariestad ska utvecklas än mer genom att nya bostäder, affärsstråk och rekreationsmöjligheter växer fram i hamnområdet. Då Göteborgs universitet har etablerat sig i Mariestad finns goda möjligheter att utveckla fler program tillsammans med spännande elevträdgårdar som höjer intresset för Mariestad som ett besöksmål.

En del av biosfärområdet Vänerskärgården med Kinnekulle

Den 2 juni 2010 utsågs Vänerskärgården med Kinnekulle till ett biosfärområde av Unesco. Biosfärområden ska vara föregångare och modellområden när det gäller forskning, utveckling och initiatv i syfte att stärka långsiktig hållbarhet. Utnämningen sätter extra krav på oss att vara kreativa och fokuserade så vi kan leva upp till de förväntningar som utnämningen innebär. De tre kommunerna Mariestad, Götene och Lidköping har samverkat för att tillsammans bli utnämnda till ett biosfärområde. Tanken är att biosfärområdet ska bli ett modellområde för hållbar utveckling.

SnabbfaktaKONTAKT

Dacapo Mariestad, logotyp

Tomas Qvick
Utbildningsledare
Telefon: 0501- 75 57 74
E-post: Thomas Qvick

INFORMATION

Här hittar du information om högskoleplattformens nätverk av utbildningar.