Sök
Lyssna
/

Fönsterrenovering

Vill du lära dig ta hand om dina gamla fönster på ett resurssmart och miljövänligt sätt?

Här får du lära dig fönsterrenovering utifrån traditionella metoder och material. Du har möjlighet att ta med dig ett eget fönster som är i behov av renovering.  Under kursen går vi igenom enklare stilhistoria och åldersbedömning av bågen. Vi besiktigar bågens skick, tittar på träkvalitet, går igenom fönstrets konstruktion och funktion. Därefter lär ni er beprövade metoder för att bedöma och åtgärda skador. Vi glasar ur, skrapar, slipar, skär till glas, glasar, stiftar och kittar.  Vid behov kommer ni även att få utföra mindre trälagningar. Avslutningsvis impregneras fönsterbågen med linolja. Ni får även med er tips och tekniker för det efterföljande måleriarbetet med bågen(endast teoretiskt).

Kurshandledare är Mats Lindström, erfaren fönsterhantverkare och kurshandledare. Mats är huvudlärare på Dacapos utbildning Fönsterhantverkare-traditionella hantverkstekniker och har drivit Husögat AB sedan 1997.

Kurstid: 26-27 september, lördag kl. 10-16, söndag kl. 10-15

Antal kursdagar: 2

Plats: Murgården, sal 3, Trädgårdens skola i Mariestad. Adress: Leksbergsvägen 3. Se karta.

Pris: 2250 kr inkl moms

Max antal deltagare: 10

Att ta med: En fönsterbåge att jobba med, skyddshandskar och oömma kläder(ej syntetmaterial pga risk för antändning/brännskada vid heta arbeten). Kontakta oss om ni inte har en fönsterbåge att ta med så löser vi detta.

Kontakt: ulrika.roslund-svensson@mariestad.se / 0501-755809

Inga förkunskaper krävs.

Intresseanmälan
ex. 542 XX Mariestad


Får Dacapo Mariestad skicka information till dig? * (obligatorisk)
Får Dacapo Mariestad skicka information till dig?