Sök

Aktiv fritid

I Mariestad finns det något för både den frilufts- kultur och sportintresserade. I Mariestads centrala kärna hittar du trevliga utemiljöer som är väl värda ett besök. Dessutom bidrar närheten till Kinnekulle och Vänern ett flertal fantastiska platser att uppleva.

Idrotts- och badanläggningar

För dig som föredrar att idrotta finns det anläggningar såväl inom- såsom utomhus. Alldeles intill Trädgårdens skola hittar du badhuset som erbjuder både gym och simhall. Dessutom finns det ett gott utbud av privata gymanläggningar. Under sommartid hittar du ett flertal stränder runt omkring Mariestad. Om du följer länken till Kultur & Fritid nedanför hittar du mer utförlig information om  idrotts- och badanläggningarna.

Kultur och utemiljöer

I centrala Mariestad har du närheten till Vänern och kulturen inpå hörnet. Varför inte ta ett besök i gamla stan och gå en sväng längs kajen vid hamnen och avsluta promenaden med ett besök på Vadsbo museum. På Vadsbo Museum kan du lära dig mer om bygdens och stadens historia men de erbjuder också tillfälliga utställningar och program under året.

Biosfärområdet Vänerskärgården med Kinnekulle

Mariestad är tillsammans med de två kommunerna, Lidköping och Götene en del av Biosfärområdet Vänerskärgården med Kinnekulle. Här kan du vandra, cykla och besöka historiska smultronställen. För att enkelt hitta vägen igenom biosfärområdet har Biosfärkontoret  tagit fram cykel- och vandringskartor som du hittar via länken ekoturer nedanför.