Sök

Trädgårdens och landskapsvårdens hantverk

Göteborgs universitet erbjuder utbildningen Trädgårdens och landskapsvårdens hantverk. Utbildningen har två inriktningar - trädgård och landskapsvård. En del kurser är gemensamma för de båda programmen och en del är programspecifika.

Trädgårdens och landskapsvårdens hantverk är en utbildning för dig som vill arbeta med gröna miljöer. Tillsammans med andra studenter på programmet arbetar du med traditionella hantverksmetoder för att i ditt framtida yrkesval kunna göra hållbara och ekologiskt val.

Inriktining Trädgård

Trädgårdens och landskapsvårdens hantverk inriktning trädgård vänder sig till dig som vill bli trädgårdsmästare och värna om en hållbar framtid inom trädgård. Under utbildningen får du kunskap och förståelse för det levande kulturarvet i trädgårdsmiljöer och kulturlandskap. Kunskap om växtmaterial och skötsel ger dig redskap att vara med och forma framtidens hållbara gröna miljöer.

Inriktning Landskapsvård

Trädgårdens och landskapsvårdens hantverk inriktning landskapsvård är en yrkesinriktad utbildning som vänder sig till dig som vill vara med och bevara biologisk mångfald och lära dig om det biologiska kulturarvet och hur man sköter det långsiktigt. Under utbildningen får du kunskap och förståelse för det levande kulturarvet i kulturlandskap och trädgårdsmiljöer.

Utbildningen ges på plats på Trädgårdens skola i Mariestad.

Snabbfakta

KONTAKT Göteborgs Universitet

Studievägledare
Lars Runnquist
svl@conservation.gu.se