Sök

Studentporträtt

Läs om vad studenterna själva tycker och tänker kring utbildningen Projektledare crossmedia-produktioner

studentporträtt

Märta

Jag är redan utbildad som projektledare och marknadsförare i Kulturturism och jobbar som kulturarvsutvecklare och har också ett eget företag med yoga och guidning på Kinnekulle. Med denna utbildning såg jag chansen att utvecklas som projektledare i en annan inriktning och lära mig en bredd om  digital teknik som är viktigt för alla branscher framöver.

Något jag tycker är bra med utbildningen är att jag just får lära mig en bredd av olika digitala verktyg. Jag har också tagit chansen att i ett projektarbete under andra terminen testa en egen idé som har varit spännande att få utveckla med stöd av skolan. Skolmiljön på Dacapo är trevlig och Mariestad en fin kommun nära Kinnekulle där jag bor och det är toppen!

Favoritmoment hittills under utbildningen har varit att få chansen att utveckla en idé jag länge haft kring en yoga-app. Vem vet vart det leder att jag nu fått chansen att testa min utvecklade kunskap mot denna idé. Berättartekniker och förmedling är det roligaste som finns att jobba med, så den delen har också varit det roligaste för mig att fördjupa, nu genom digital teknik.

Mattias

Jag är lokförare sedan 15 år tillbaka och kände att det var dags för en förändring i mitt liv. Sökte till utbildningen för jag tyckte den verkade spännande och intressant och att man efter utbildning hade en bred kunskap om branschen och möjlighet till jobb är stor.  

Något jag tycker är bra med utbildningen är att  vi får blanda teori och det praktiska. Med projekt kopplade direkt till verkligheten samt att man får vara kreativ i sitt tänkande. Väldigt bra att vi har fått lära oss alla de olika verktyg som finns, med allt från grafiska program till spelmotorer till Office paketet , med andra ord en väldigt bra variation. Dessutom så  får vi alla de verktyg som behövs för att lära oss yrket som Projektledare inom Crossmedia produktioner, men även som projektledare inom andra branscher. Eftersom utbildningen är ganska bred så får vi en stor kunskap om hur det fungerar i branschen. Ett stort plus är också de gästföreläsare vi har haft. Gästföreläsare som kommer direkt från branschen och kan berätta hur det fungerar, samt att man tack vare detta breddar sitt nätverk. En annan bra sak är också variationen på klasskamrater, där alla kommer från olika branscher och med olika erfarenhet som gör att vi kompletterar varandra bra.

Favoritmoment hittills under utbildningen har varit att få testa på de olika programmen och verktygen som används i yrket och branschen, som till exempel att tillverka AR appar och filma med 360° kamera. Ser fram emot LIA då vi får använda allt vi lärt oss ute i verkligheten.

Snabbfakta

Kontakt

Dacapo

Utbildningsledare Dacapo Mariestad
Nathalie Werjefelt 0501-75 57 76