Sök

Studentporträtt

Läs om vad studenterna själva tycker och tänker kring utbildningen Kulturmålare - traditionellt byggnadsmåleri

Johanna och Benita

Johanna

Jag är målare i grunden men ville fördjupa mig inom måleri, därför sökte jag Kulturmålare i Mariestad. Jag ville lära mig mer om material och metoder som jag inte haft kontakt med innan.

Något jag tycker är bra med utbildningen är att få lära sig något helt nytt och att det känns att det är en unik kunskap som finns här. Jag gillar att det finns en historiekoppling genom att vi använder tekniker och metoder som användes förr och att de fortfarande fungerar. När jag började utbildning var jag tveksam till hur hållbara metoderna egentligen var, men de är hållbara. Vissa färgtyper är minst lika bra som moderna.

Favoritmoment under utbildningen har varit att blanda sin egen färg och att lära sig pappspänning, det är häftigt att det går att få släta väggar genom att spänna papper och att det fungerar!

Benita

Tidigare jobbade jag inom vården, men sa upp mig och började jobba hos min mamma som jobbar som målare och har gått denna utbildning. Jag gillade jobbet och sökte utbildningen.

Det är bra att vi på ett sätt bara nosar på alla ämnen, men samtidigt går in på djupet. Jag har liksom fått med mig mycket kunskap under året. Något av det bästa med utbildningen är att
få materialkännedom, att lära sig vad det är i de färger vi blandar.

Jag trodde aldrig att jag kunde bli så här nördig, på ett positivt sätt.

Ett favoritmoment i utbildningen var att lära sig om äggoljetempera. Det ger en sådan magisk yta på det man målar. Jag ser även fram emot förgyllningen väldigt mycket.

Relaterad information

KONTAKT

Dacapo

Utbildningsledare Dacapo Mariestad
Thomas Qvick 0501-75 57 74

Lärare Dacapo Mariestad
Tom Granath 0501- 75 57 61