Sök

Film och foto i 360 grader (distans)

En kurs för dig som har grundläggande fotokunskaper men vill veta mer om foto och film i 360 grader. Du lär dig fota och filma, redigera och publicera dina verk. Vi varvar teori med praktiska övningar. Kursen ges på distans.

Om kursen

360-foto är ett kraftfullt verktyg för att visa upp och marknadsföra platser, men också för att ge större tillgänglighet och ge användare möjlighet att förbereda sitt besök! En kurs för dig som har grundläggande fotokunskaper men vill veta mer om foto och film i 360 grader. Du lär dig fota och filma, redigera och publicera dina verk. Vi varvar teori med praktiska övningar. Kursen ges på distans.

Målgrupp

Kursen riktat sig till dig som jobbar inom kultursektorn eller besöksnäringen. Du kanske arbetar på bibliotek, destinationsbolag, muséum, skola eller eventbolag. Du kan vara kommunikatör, lärare, konst- eller kulturutvecklare, kultur- eller hemslöjdskonsulent eller något helt annat.

Kursmoment

 • - Introduktion till 360-foto och film
  - Introduktion till 360-kameror
  - Redigering och hantering av 360-material samt tips för att fota
  - Hur och var publiceras 360-material?
  - Introduktion till 360-guider och hur man skapar dem

Att införskaffa till kursen

 • - Dator med webbkamera och internetanslutning
  - 360-kamera (nypris cirka 3-5000 kr)
  - (redigeringsprogram som brukar komma med kameran)

Gästlärare

Kursen gästas av Johan Lundberg med en gedigen erfarenhet inom ämnet.

Datum

Vi har inga inplanerade datum för kursen i nuläget men tar gärna intresseanmälningar så återkommer vi med nya datum längre fram.

Pris

3 400 kronor exklusive moms. I kursavgiften ingår föreläsningsmaterial och kursintyg.

Arbeten som gjorts efter avslutad kurs

Orbix360 | Tour | Ale Kulturrum

"Vi tänker att det här skulle kunna funka som stöd för besökare och elever till kulturskolan med till exempel NPF-behov av att se hur en lokal ser ut innan ett första besök IRL. Men även för den som vill veta hur det går att ta sig runt i lokalerna med rullstol eller annat hjälpmedel", Andreas Antelid, Kultursekreterare Kungälvs kommun.

Relaterad information

KONTAKT

Dacapo

Studie- och karriärvägledare 
Förnamn Efternamn

FAKTA

fakta ett: faktatext ett

fakta två: faktatext två

fakta tre: faktatext tre

ANSÖK

Lecto corio quatis dit fugiatum de volorioresti coria voluptatis dolorat quam endipsam, core quam ea cus es nonsequod qui di aperita